Lind Capital Fondsmæglerselskab skifter ejer og får nyt navn

01 December 2022
af Fondmæglerselskabet Marselis

4 min

En række medarbejdere har øget deres ejerandel i Lind Capital Fondsmæglerselskab(LCFM), så selskabet pr. 1. december udelukkende er ejet af medarbejderne. Det betyder, at den nuværende hovedaktionær, Henrik Lind, ikke længere vil være en del af ejerkredsen.

Efter en dialog hen over sommeren mellem den hidtidige ejer af Lind Capital Fondsmæglerselskab, Henrik Lind, og en række af selskabets medarbejdere, er alle brikker nu faldet på plads med dagens transaktion af aktier mellem parterne. Administrerende direktør i LCFM, Palle Broman, har sammen med en gruppe medarbejdere øget sin ejerandel i selskabet. Samtidig er fondsmæglerselskabets nye Investeringsdirektør, Peter Mikkelsen, også trådt ind i ejerkredsen. Dermed er fondsmæglerselskabet med base i Aarhus nu 100 procent ejet af medarbejderne.

”Personligt kender jeg kunderne, produkterne, hele forretningen og det fundament, som den er bygget op på. Derfor var det også en mulighed, jeg ikke kunne lade gå fra mig, da den pludselig bød sig. For jeg tror på vores setup og vores medarbejdere, så selvom 2022 har været et svært år for os, som så mange andre i den finansielle branche, så tror jeg på, at vi med vores nye ejerkreds kan udvikle forretningen endnu mere bredt værdiskabende for vores nuværende og kommende kunder,” siger Palle Broman og fortsætter:

”Vi har sammen med Henrik Lind fået lavet en aftale på meget fair vilkår, og jeg glæder mig til sammen med resten af medarbejderne at bygge videre på vores i forvejen stærke platform.”

”Vi har sammen med Henrik Lind fået lavet en aftale på meget fair vilkår, og jeg glæder mig til sammen med resten af medarbejderne at bygge videre på vores i forvejen stærke platform.”

Palle Broman, CEO
Fondsmæglerselskabet Marselis

Foto — Alexander Håkanson

Palle Broman har været en del af LCFM siden 2016 og indtog rollen som administrerende direktør i april 2022, mens Peter Mikkelsen, bliver ansat som Investeringsdirektør 1. december 2022 efter en årrække i Nordea, senest i Nordea Treasury som ansvarlig for Nordea Gruppens egne investeringsporteføljer.

”For mig er det en mulighed for at få medejerskab i en virksomhed, som allerede nu udfylder en vigtig rolle i markedet. Den rolle ser jeg kun blive større på sigt. Samtidig bliver det med os medarbejdere som ejere af selskabet i endnu højere grad hånden på kogepladen i forhold til, at når vi gør det rigtige for vores kunder, så gør vi også det rigtige for os selv,” siger Peter Mikkelsen, som har kendt Palle Broman i mere end 20 år og har fulgt fondsmæglerselskabets udvikling på sidelinjen.

Skifter navn til Fondsmæglerselskabet Marselis

Som en del af aftalen bliver Lind-navnet skiftet ud, så selskabet nu vil blive kendt under navnet Fondsmæglerselskabet Marselis. Henrik Lind har været ejer, siden selskabet blev stiftet i 2014, men ser nu tiden som moden til et exit.

”LCFM har siden vi stiftede selskabet for over ni år siden været den dynamiske udfordrer i den danske obligationsverden med et unikt kreditsetup og en innovativ tilgang til modeller og analyser af markedet. I forhold til min egen rolle i selskabet fylder min investering i selskabet efterhånden for lidt i relation til min samlede portefølje. Derfor er tiden kommet til at give nøglerne videre til en række dedikerede medarbejdere, som har både ekspertisen og drivet til at udvikle Fondsmæglerselskabet Marselis fremadrettet,” siger Henrik Lind.

Flere produkter på hylderne

Selvom Fondsmæglerselskabet nu har fået nyt navn og nye ejere, vil nuværende kunder ikke opleve nogle større forandringer i måden selskabet opererer på.

”Kunderne vil opleve, at vi får flere produkter på hylderne, men vi ændrer ikke måden, vi er på. Vi fortsætter med at drive vores forretning på de samme værdier, som vi er født med, nemlig troværdighed, tillid og transparens. Men det er klart, at nogle af de holdninger, vi har, vil vi nu bruge til at udvikle selskabet til gavn for kunderne,” siger Palle Broman.

Valget af navnet Fondsmæglerselskabet Marselis er udover koblingen til navnets handelshistorik også et udtryk for at holde fast i de aarhusianske rødder, hvor selskabet har sin oprindelse.

”Selvom vi nu også har kontor i Ballerup og kunder i hele landet, så er navnet også et udtryk for, at vi ønsker at holde fast i vores rødder og alle de værdier, vi er bygget på. De ændrer sig ikke, fordi vi nu har fået et nyt navn og en ny ejerkreds. Tværtimod er det vores ønske, at de gerne skulle komme endnu tydeligere til udtryk i alt, hvad vi laver,” siger Palle Broman.

Fakta

  • Kontor i Aarhus og Ballerup
  • 17 Medarbejdere
  • Specialiseret i handel og rådgivning med fokus på stats-og realkreditobligationer, samt i kapitalforvaltning indenfor kreditobligationer

Pressekontakt:

Communications Manager,
Laura Sulbæk Frederiksen,
(+45) 3157 1963

Når du besøger vores website, skal du beslutte, hvorvidt du accepterer vores cookiepolitik