Mød Marselis’ nye CIO: “Det er en mulighed for at gøre ideer til virkelighed”

20 December 2022
af Fondmæglerselskabet Marselis

5 min

Fondsmæglerselskabet Marselis’ nye CIO, Peter Mikkelsen, har en lang karriere bag sig i den finansielle sektor. Med sin nye rolle som medejer og Investeringsdirektør i Marselis vil han sammen med resten af ejerkredsen bruge sin erfaring og observationer til at gøre ideer til virkelighed. Til gavn for kunderne.

1.december 2022 bød på flere store ændringer i Fondsmæglerselskabet Marselis. Nyt navn, nyt logo, ny visuel identitet og ikke mindst en ny ejerstruktur. En række medarbejdere øgede nemlig deres ejerandele og købte dermed Henrik Lind ud af selskabet.

Blandt ejerne er også et nyt ansigt. Nemlig Peter Mikkelsen, som udover sit partnerskab i Marselis, også havde første arbejdsdag i sin nye stilling som Fondsmæglerselskabets CIO. Han kommer fra Nordea, hvor han har arbejdet siden 2007, senest i Nordea Treasury som ansvarlig for Nordea Gruppens egne investeringsporteføljer.

”Alle partnere i selskabet har stor investeringserfaring. Det betyder, at vi alle har nogle stærke og kvalificerede holdninger til, hvordan man servicerer investorer bedst muligt. Ved at vi nu ejer vores arbejdsgiver, får vi en speciel position, hvor vi får en mulighed for at få gjort nogle af de ideer og observationer, vi har gjort gennem tiden, til virkelighed. I sidste ende kommer det vores kunder til gode,” siger Peter Mikkelsen, som har kendt CEO, Palle Broman, i mere end 25 år og har fulgt fondsmæglerselskabets udvikling på sidelinjen.

”Ambitionen er at opbygge noget, som er ledende i vores branche. I det ligger også, at vi gerne vil være med til at skabe et godt sted at arbejde. Forretninger som vores bliver ikke bedre, end de mennesker, som arbejder her.”

Peter Mikkelsen, CIO
Fondsmæglerselskabet Marselis

Langvarige relationer er centrale

Peter Mikkelsen og Palle Bromans relation går helt tilbage til 1996, hvor de begge læste en Master i Økonomi og Finansiering i England på Warwick Business School lidt uden for Birmingham.  Allerede dengang gik snakken på, at de en dag skulle lave Asset Management sammen. Derfor er det med Fondsmæglerselskabet Marselis også lidt en drengedrøm, der går i opfyldelse 26 år efter. Og netop de langvarige relationer er centrale for Peter Mikkelsen og resten af selskabets partnere. ”Vi vil gerne arbejde med langsigtede relationer i alle dele af vores forretning. Lige fra kunder til medarbejdere og samarbejdspartnere. Det kræver selvsagt tid at opbygge de relationer i en investeringsforretning. Derfor er det også vores mål fortsat at holde fast i de stærke relationer, vi har i dag, og som vi har opbygget siden starten i 2014, samtidig med at vi løbende bygger på med nye relationer og partnerskaber,” siger Peter Mikkelsen, som til daglig sidder på Marselis’ kontor i Ballerup.

Tilladelse er et stort aktiv

Udover en Master har Peter også en Ph.D. i Finansiering fra Aarhus Business School. Bankkarrieren startede han i Deutsche Bank i London, hvorefter han arbejdede i forskellige stillinger i den hollandske bank ABN AMRO i både London og København. I 2007 begyndte han i Nordea Markets som Head of Sales med ansvar for serviceringen af bankens største kunder, efterfulgt af lederroller i Trading, Structuring og senest Portfolio Management med ansvaret for Nordea-gruppens egne investeringsporteføljer. Det er den erfaring, han nu vil trække på som Investeringsdirektør i Marselis, hvor han blandt andet bliver ansvarlig for at udvikle investeringsløsninger til kunderne. ”Vi vil bygge bro mellem det investeringsunivers, som vi og vores kunder bevæger os i i dag, og de markeder, som de største institutionelle kunder opererer i. Det betyder, at vi vil bruge vores erfaring og platform både mere aktivt og bredere, så vi kommer til at udvide vores produktpalette,” siger Peter Mikkelsen og fortsætter: ”Det kan vi blandt andet i kraft af vores store fondsmæglertilladelse. Den gør, at vi kan levere investeringsløsninger til vores kunder, som vi ikke ville kunne ellers. Vi ser helt klart vores tilladelse som et stort aktiv. Den giver os mulighed for at servicere kunder på et højt niveau, ved at vi har direkte adgang til alle de finansielle markeder, vi ønsker at handle i. Samtidig er vi ekstremt fokuserede på altid at sikre sammenfald af interesser med vores kunder.”

Vil gøre tingene ordenligt

Det er blandt andet Marselis’ erfaring med at servicere de største institutionelle kunder, som Peter Mikkelsen ser en ide i at bruge og give samme service til de lidt mindre investorer. Ifølge Peter er der plads til at forbedre serviceringen af netop det segment. ”Der er forskel på, om man er klassisk bankkunde med huslån og pensionsopsparing, eller om man er en investeringskunde, som står med en formue efter et virksomhedssalg, eksempelvis. Det er vidt forskellige udfordringer og behov, man står med. De behov og udfordringer, som sidstnævnte kundetype oplever, kan vi med vores setup i Fondsmæglerselskabet Marselis være med til at tage hånd om, ” siger han. Selvom Peter har fokus på at udvikle Marselis’ produkter, skal det ikke gøres hurtigere end at, det stadig gøres ordentligt. Ud over setuppet er medarbejderne den afgørende faktor for Fondsmæglerselskabets succes, ifølge investeringsdirektøren. Derfor er det også afgørende for den nye ejerkreds at få skabt en kultur, hvor det er fedt at gå på arbejde. ”Ambitionen er at opbygge noget, som er ledende i vores branche. I det ligger også, at vi gerne vil være med til at skabe et godt sted at arbejde. Forretninger som vores bliver ikke bedre, end de mennesker, som arbejder her. Det er helt klart vores team, som er med til at differentiere os fra andre,” siger Peter Mikkelsen, som ikke har haft nogle betænkeligheder ved at købe sig ind som partner i en tid præget af udfordrede finansielle markeder. ”Det er som oftest, når tingene bliver rusket godt op, at der opstår muligheder, som den her. Vi skal i gang med det lange seje træk om at cementere os som selskab i branchen og opbygge den kontinuitet af gode resultater, som det kræver,” siger Peter Mikkelsen.

Om Peter Mikkelsen

  • 51 år
  • Født og opvokset i Aarhus
  • Bor på Frederiksberg med sin hustru og fire drenge
  • Tilknyttet Copenhagen Business School som ekstern Associate Professor i Finansiering.

Pressekontakt:

Communications Manager,
Laura Sulbæk Frederiksen,
(+45) 3157 1963

Når du besøger vores website, skal du beslutte, hvorvidt du accepterer vores cookiepolitik