Ny bestyrelsesformand med ekspertise i kapitalforvaltning tiltræder hos Fondsmæglerselskabet Marselis

01 February 2024
af Fondmæglerselskabet Marselis

4 min

Den 1. februar tiltræder Søren Astrup som ny bestyrelsesformand hos Fondsmæglerselskabet Marselis. Med sin store ekspertise inden for kapitalforvaltning skal han sammen med resten af organisationen være med til at udvikle forretningen.

Fokus på kapitalforvaltningen skal skærpes hos Fondsmæglerselskabet Marselis, som netop har lanceret selskabets første fond med et blandet mandat. For blandt andet at sætte skub på udviklingen af præcis det forretningsområde, sætter Søren Astrup sig den 1. februar for bordenden i bestyrelsen.

”Jeg har kendt Søren i mere end 20 år, da vi har arbejdet i samme branche hele vores respektive karrierer. Derfor ved jeg også, hvad Søren står for både fagligt og menneskeligt. Søren deler vores værdier i selskabet og har samtidig nogle unikke kompetencer inden for kapitalforvaltning, som vi gerne vil sætte flere kræfter ind på at udvikle. Derfor passer han godt ind i rollen som vores nye bestyrelsesformand,” siger Palle Broman, CEO i Fondsmæglerselskabet Marselis.

Søren Astrup overtager dermed formandsstolen fra Lars Boné, der er Head of Financial Investments i Kirkbi. Han har været medlem af bestyrelsen siden 2022 og formand siden efteråret 2023. Han vil fortsætte som medlem af bestyrelsen.

”Vi er nået til et stadie som selskab, hvor vi gerne vil brede vores produkter endnu mere ud, og det kræver et nyt strategisk fokus, som jeg er glad for at Søren vil være med til at gøre til virkelighed. Selvom vi har været konkurrenter indtil for nyligt, så har vi et interessefællesskab, som jeg nu ser frem til at arbejde tæt sammen om i Fondsmæglerselskabet Marselis,” siger Palle Broman.  

”Søren deler vores værdier i selskabet og har nogle unikke kompetencer inden for kapitalforvaltning, som vi gerne vil sætte flere kræfter ind på at udvikle. Derfor passer han godt ind i rollen som vores nye bestyrelsesformand.”

Palle Broman, CEO
Fondsmæglerselskabet Marselis

Foto : Kasper Hornbæk

Unik platform og tung erfaring

Selv glæder den nye bestyrelsesformand sig til at bringe sin erfaring med investeringsstrategier og forretningsudvikling i spil og være med til at skabe de bedste rammer og betingelser for væksten i selskabet i sin nye rolle.

Selvom skiftet til rollen som bestyrelsesformand hos en tidligere konkurrent måske vil komme bag på nogle, så er valget faldet ganske naturligt for Søren Astrup.

”Jeg har været med til at bygge en af Danmarks største kapitalforvaltere, men jeg har aldrig set en kapitalforvalter, som har den platform, værdikæde og kompetencer, som Fondsmæglerselskabet Marselis har. Jeg kommer til at arbejde sammen med professionelle og kompetente mennesker, hvor vi hver især kommer med tung erfaring fra komplementære steder inden for kapitalforvaltning. Det er i min bog grundstenen til, at vi får succes og skaber værdi for vores kunder,” siger Søren Astrup, der i sommeren 2023 stoppede i Formuepleje efter mere end 20 år i selskabet.

Sammen med sin nye post i Fondsmæglerselskabet Marselis har den nye bestyrelsesformand også købt ejerandele i selskabet, som i forvejen ejes af de øvrige medarbejdere.

”Jeg havde ikke takket ja til rollen, hvis ikke jeg fået mulighed for også at købe en ejerandel. Det er selvfølgelig fordi, jeg ser et stort potentiale og tror fuldt og fast på visionen for selskabet. Dernæst bliver jeg samtidig engageret på lige fod som de øvrige medarbejdere og partnere i selskabet,” siger Søren Astrup, som har udført bestyrelsesarbejde siden 2004.

Udover bestyrelsesformand Søren Astrup består bestyrelsen i Fondsmæglerselskabet af Christian Sand Kirk, Lars Boné, Anders Meinert Jørgensen og Lasse Hjortsballe.

Om Søren Astrup

  • 54 år, bosat i Aarhus
  • oecon fra Aarhus Universitet
  • Ansat i Kapitalforvalteren Formuepleje fra 2003 – 2023. Fra 2007 som partner og investeringsdirektør. Siden direktør i selskabets investerings -og kapitalforeninger samt ejendomsfonde
  • Solgte i 2021 sine ejerandele i Formuepleje i forbindelse med Lars Larsens Groups køb af selskabet
  • Stopper i 2023 i Formuepleje for at forfølge bestyrelseskarriere og pleje egne investeringer.

Pressekontakt:

Communications Manager,
Laura Sulbæk Frederiksen,
(+45) 3157 1963

Når du besøger vores website, skal du beslutte, hvorvidt du accepterer vores cookiepolitik