Fondsmæglerselskabet Marselis fejrer 10-års jubilæum

10 April 2024
af Laura Sulbæk Frederiksen

5 min

10 år er gået siden tilladelsen fra Finanstilsynet til at drive fondsmæglerselskab blev givet til det daværende LCFM. I dag er navnet skiftet til Fondsmæglerselskabet Marselis, og selvom meget har ændret sig i tidens løb, så er DNA’et og værdierne i selskabet fortsat de samme.

 Den 10. april 2014 var der jubel på et kontor i Værkmestergade i Aarhus. Efter meget hårdt ansøgningsarbejde så et nyt selskab nemlig dagens lys, da tilladelsen fra Finanstilsynet om at drive fondsmæglerselskab blev tildelt det daværende Lind Capital Fondsmæglerselskab.

Daværende CEO, Allan Rank Jensen, som i dag er CCO i Fondsmæglerselskabet Marselis, stod i spidsen for arbejdet med at danne selskabet under Lind-koncernen.

”Selv med Henrik Linds kapital i ryggen var det en vild ide i sig selv at ansøge Finanstilsynet om tilladelse til at drive fondsmæglerselskab. Det er et mikroskopisk nåleøje af finansielle og juridiske godkendelser, man skal igennem, og ideen om at udfordre de største banker på handel og rådgivning af obligationer var heller ikke spået mange chancer. Men jeg var overbevist om, at hvis vi kunne finde den rette balance mellem pris og rådgivning, så var der er en plads til os derude,” siger Allan Rank Jensen, CCO i Fondsmæglerselskabet Marselis, der i 2022 gav posten som administrerende direktør videre til Palle Broman.

Udover tilladelsen fra Finanstilsynet blev selskabet bygget på værdierne tillid, troværdig og ordentlighed. Tilsammen har de været grundlaget for at danne langvarige relationer til såvel investorer som samarbejdspartnere og medarbejdere.

CEO Palle Broman og CCO Allan Rank Jensen

Står et godt sted med unik platform

I dag, 10 år efter, har det vist sig, at selskabet havde sin berettigelse i markedet. Antallet af medarbejdere er vokset fra fire til 19, mens selskabets palette af produkter også er blevet udvidet til at omhandle rådgivning i danske realkreditobligationer, forvaltning af kreditobligationer og senest et allokeringsprodukt.

”Der er sket utroligt meget siden selskabets stifter og nuværende CCO, Allan Rank, fik efterlevet en drøm om at stifte et fondsmæglerselskab med kunden i fokus. Det gælder både på den internationale scene, hvor corona og senest inflation har medført store bevægelser på netop de markeder, hvor vi agerer, men også internt med skift i ejerkredsen og til navnet Marselis i december 2022,” siger CEO i Fondsmæglerselskabet Marselis, Palle Broman.

Selvom adressen i dag er skiftet til Fredericiagade, selskabets navn til Marselis og ejerne er i dag selskabets medarbejder, så holder Fondsmæglerselskabet Marselis fortsat fast i de grundlæggende værdier.

“Til trods for alle disse forandringer har vi aldrig bevæget os væk fra DNA’et med fokus på relationer, transparens og ordentlighed. Det er jeg oprigtig stolt af. Vi står et rigtig godt sted og på en helt unik platform med vores tilladelse til selv at handle på børserne. Så jeg glæder mig til, at vi sammen med vores kunder og samarbejdspartnere skal udvikle selskabet i mange år fremover,” siger Palle Broman.

Pressekontakt:

Communications Manager,
Laura Sulbæk Frederiksen,
(+45) 3157 1963

Når du besøger vores website, skal du beslutte, hvorvidt du accepterer vores cookiepolitik